Fibersementpanel til kledning av hus

Planlegger du et tilbygg eller skal du renovere en eksisterende bolig, garasje eller annet? Med Cedral får du fibersementpanel til en fasadekledning som krever minimalt vedlikehold.

Cedral fibersementplanker kan benyttes til både fasadekledning, underkledning, brystning og vindusomramming, gavl, loftkledning så vel som vindski, stern og utstikk – alt sammen til en god pris.

Med de mange mulighetene i Cedral serien er det noe for enhver smak. Uansett om du liker den klassiske look-en av Cedral Lap med klink-kledning, eller hvis du ønsker en mer moderne og minimalistiske utseendet fasade som du får med Cedral Click.

Du kan bruke Cedral Board til eksempelvis underkledning til takutstikk, og kombinere dette med Cedral Lap eller Cedral Click på fasaden.

Så er du garantert en perfekt kledning med fibersementpanelplanker med minimalt vedlikehold.

Fibersementpanel gir store fordeler

Cedral har en forventet levetid på minst 50 år. I tillegg leveres plankene ferdiggjort slik at du ikke behøver påfølgende maling når plankene først er montert.

At det er et uorganisk materiale betyr dessuten at du heller ikke trenger å bekymre deg for andre typiske problemer med treplanker: Du slipper råte, sopp og insektangrep.

Plankene er også svært formstabile sammenlignet med tre og slår ikke sprekker selv ved svært skiftende vær som i det barske nordiske klimaet.

Samtidig kan ikke fibersement brenne, noe som kan øke tryggheten for deg og din familie.

Alt avhengig av temperament, og hvor kraftig Cedral er eksponert overfor været, kan du forvente å måtte friske opp malingen i løpet av produktets levetid på 50 år.

Selv om du unnlater å male igjen vil plankene likevel stadig opprettholde sin funksjon i motsetning til tre som vil bli mer utsatt for råte, sopp og annet.

Fibersementplanker som alternativ til tre

Mange av de skandinaviske landene har en forkjærlighet for tre på fasader, kledning på uthus, carporter, steinkledninger og på vindskier på gavlen.

Cedral fibersementplanker er likevel et fordelaktig alternativ til treverk. Cedral planker i fibersement er et opplagt valg fordi du bibeholder treets struktur og dermed uttrykket på boligen din uten det tilbakevendende malerarbeide eller krav til trebeskyttelse.

Produktet oppfyller et behov hos mange, i og med at flere og flere ser seg om etter løsninger med mindre vedlikehold enn det treverk krever.

Hvis du nikker gjenkjennende til dette, er lap av fibersement en løsning du bør vurdere i ditt eget prosjekt.

Det er nemlig heller ingen ulemper i håndteringen av fibersementpanelet som er stort sett like medgjørlige som treplanker. Du kan dermed benytte deg av helt alminnelige bore- og skrumaskiner og en håndsag for tre. Vi anbefaler likevel at du benytter el-verktøy, da det øker nøyaktigheten og gir et finere resultat.

Selve monteringen av Cedral Lap og Cedral Board kan foretas med skruer eller spiker(pistol), uten at du først behøver å forbore huller i plankene, mens Cedral Click monteres via clips og et not- og fjærsystem.

De fleste gjør-det-selv folk har dermed allerede det nødvendige verktøyet så som skrumaskin, stikksag, kappsag, vater og tommestokk. Til større oppgaver vil det likevel være nødvendig å anskaffe et spesielt fibersementsagblad. Du kan bestille disse sagbladene hos forhandleren og få dem levert sammen med fibersementpanelet.

Cedral utmerker seg ved å være markedets tykkeste fibersementpanel. Det gjør de lange plankene stivere og enklere å arbeide med enn konkurrentenes Lap.

Cedral er dermed ikke bare perfekt til gjør-det-selv folk, men også foretrukket av mange profesjonelle montører.

Hva er fibersement?

Forestill deg et materiale som er tynt som glass, lett som et skjell, holdbart som stein, sterkt som betong og allsidig som tre. Det kan la seg gjøre med fibersement-teknologi.

Det er langtidsholdbart komposittmateriale som er laget av sement, vann, cellulose, tekstilfibre og luft. Selve framstillingen av fibersement foregår med en lav CO2-belastning, og alt avfall fra produksjonen gjenbrukes.

Cedral-plankene kan etter endt levetid resirkuleres som et tilslagsmateriale i forskjellige betongprodukter og konstruksjoner.

Cedral fibersementpanel forhandles hos trelasthandlere og byggevarebutikker over hele Danmark. Du kan klikke her for å finne en forhandler nær deg og undersøke priser på fibersementkledning.

Mer enn 1000 håndverkere i Norden er blitt autorisert i å montere Cedral fibersementpanel.

Klikk her for å finne en autorisert Cedral-håndverker nær deg.