Fasadekledning

Her finner du planker i fibersement til fasadene eller ytterveggene i byggeprosjektet ditt.

Ville du være lei av å stå på en stige når du skal male eller gi treverket en ny overflatebehandling? Eller må du likevel skifte vinduer eller etterisolere, og vurderer du i samme omgang å skifte fasadekledning?

Med en fasadekledning i fibersement fra Cedral får du en løsning med minimalt vedlikehold til en god pris. Fasadekledninger fra Cedral er løsninger i fibersement med en ferdigmalt overflate. Det betyr at det ikke er nødvendig med maling etter montering eller senere. 

Du kan bruke Cedral Lap, Cedral Click og Cedral Board til fasadkledning.

   

Det eneste som gjør at fasadekledning i fibersement ikke er komplett vedlikeholdsfri, er smuss: Det kan bli nødvendig med eventuell vask med vann, mildt såpemiddel og en bløt børste alt etter behov.

Materialet fibersement er uorganisk. Det betyr at du heller ikke trenger å bekymre deg for råte eller sopp eller noen former for skadedyr i fasadekledningen.

I tillegg til at materialet ikke er utsatt for fuktskader og de problemene som følger med det, er det heller ikke brennbart, så du kan føle deg trygg.

Cedral monteres alltid med et ventilert hulrom bak plankene. Et ventilert hulrom sikrer at fukt som befinner seg bak plankene alltid kan ventileres bort, slik at konstruksjonen bak holdes tørr og sunn.

Cedrals fasadekledning i fibersement med et minimum av vedlikehold gir deg nye fasader i en fin estetisk design som holder i lang tid uten at du behøver gjøre noe for det.

Nesten vedlikeholdsfri fasadekledning

I tillegg til den fordelen som allerede er nevnt i det svært beskjedne behovet for vedlikehold av fibersement, er det også lett å installere materialet som fasadekledning.

Du kan benytte alminnelig verktøy til oppsetting så som bore- og skrumaskiner eller en spikerpistol, mens du til mindre prosjekter uten problemer kan benytte en alminnelig håndsag til forberedelsen av våre planker.

   

Det anbefales likevel å benytte en sag med hardmetallblad med diamanttenner til fibersement ved større oppgaver. Generelt anbefales el-verktøy, fordi det er mer nøyaktig og gir et finere resultat.

Det er dermed ikke noen større utfordring enn med tre når du skal skjære til plankene slik at de passer til byggets spesifikke mål.

Monteringen av Cedral Lap og Cedral Board kan foretas ved hjelp av skruer uten forboring av huller til montering. Alternativt kan du benytte en spikerpistol til Cedral Lap. Cedral Click med not og fjær monteres med clips.

I tillegg kommer produktene med et innfarget profilprogram for vindusinndekning, innvendige og utvendige hjørner og diverse avslutninger alt etter hva du har bruk for i byggeprosjekt ditt.

Montering av fasadekledning med minimalt vedlikehold 

Cedral skal alltid monteres som en ventilert konstruksjon med luftinntak i bunnen, luft bak plankene og luftuttak i toppen.

   

Plankene skrues, spikres eller klipses fast til avstandslister. Før plankene monteres må hjørneprofiler, sokkelsikring og startprofil monteres som det så bygges ut fra. Når Cedral Lap festes kan du benytte en montørhjelper slik at du sikrer at overlappet mellom plankene blir likt og nøyaktig.

Se alltid Cedral Lap Monteringsveiledningen, Cedral Click Monteringsveiledningen eller Cedral Board Monteringsveiledningen for å sikre et perfekt resultat. Av hensyn til sikkerheten anbefaler vi at du bruker stillas når du skifter fasadekledning i høyden.

Cedral ved renovering

I et potensielt renoveringsarbeid av fasadene kan du, alt etter det eksisterende Lapet, montere Cedrals fasadekledning utenpå det gamle. Det krever bare at du bruker avstandslister og eventuelt en ventilasjonsprofil som sikrer luftinntaket bakom.

Hvis den eksisterende kledningen er i dårlig stand kan du likevel bli nødt til å fjerne den og installere et nytt monteringsunderlag.

Cedral Lap

Cedral Click

Cedral Board