Gavlkledning

Her finner du gavlkledning til huset ditt. Gavlen eller enden på huset er den delen av fasaden som utgjør husets bredde. Den er ofte trekantet med takflatene som avslutning.

Er du midt i planleggingen av å skifte eller legge nytt tak og vurderer du muligheten for å renovere gavlen samtidig? Eller har du en utett muring på gavlen, eller skal du til å skifte vinduer i gavltrekanten? 

   

En sør-/vestvendt gavl er en svært utsatt bygningsdel på huset, så det er en del å vinne på å skjære ned på kravet til vedlikehold. Samtidig er det den delen av huset som oftest er vanskeligst å male.

Når du bruker Cedral som gavlpanel får du en løsning i fabrikkmalt fibersement. Den ferdigmalte fibersementen betyr at du får en gavlkledning til huset ditt der du slipper de løpende utgiftene til jevnlig maling.

Samtidig er materialet hardført og blir ikke påvirket av vind og vær. At fibersement er uorganisk gjør nemlig at du er beskyttet mot råte og sopp eller insektangrep.

Og så kan det ikke brenne.

Med Cedral gavlkledning får du dermed fibersementpanel med høy holdbarhet og et minimum av vedlikehold til en god pris.  Du kan bruke Cedral Lap og Cedral Click til din gavl.

Nesten vedlikeholdsfri gavlkledning

Når du velger Cedral som gavlplanker får du som nevnt minimalt vedlikehold. Samtidig får du også en løsning som er lett å installere. De er lette å både skjære og tilpasse, så vel som å montere.

Du kan lett forarbeide en gavlkledning av fibersement ved hjelp av en alminnelig sag og verktøy som eksempelvis bore- og skrumaskin.

   

Til større oppgaver anbefaler vi likevel en kapp-/gjærsag eller sirkelsag med sagblad med diamanttenner til å håndtere større mengder fibersement. Vi anbefaler el-verktøy fordi det gir mer nøyaktige tilskjæringer og dermed et finere resultat.

Det er forøvrig ikke nødvendig å bore huller i plankene på forhånd. Du kan bare skru eller spikre fast (eventuelt ved hjelp av spikerpistol) gavlplankene til monteringsunderlaget. Ved vindusinndekning har vi også sørget for et innfarget profilprogram. 

Cedral gavlkledning til montering eller utskifting av gavl

Ved nymontering av vårt gavlpanel på huset ditt må du sørge for korrekt monteringsunderlag. Dette sørger for at det er god nok ventilasjon i hulrommet bak kledningen.

Ved renoveringsoppgaver kan du ved hjelp av avstandslister og eventuelt vår sokkelsikring montere Cedral gavlkledning oppå på den eksisterende gavlen alt etter typen og tilstanden av den gamle kledningen. Husk en ventilert konstruksjon.

I tilfelle av at du må fjerne den gamle gavlen må du sørge for å etablere et monteringsunderlag før monteringen av Cedral.

Overkanten på gavltrekanten må alltid være overdekket av takbelegg eller en avdekningsprofil.

Av hensyn til sikkerheten anbefaler vi at du bruker et stillas når du skifter gavl.

Cedral Lap

Cedral Click