Kvist

Her finner du de opplagte valgene for kledning av kvisten på huset. Dette framtredende utbygget på et tak kan gi mer lys i loftetasjen, ekstra gulvplass og god romhøyde. Sideveggen på en kvist kalles på dansk en flunke.

Cedral er det opplagte valget for kvist, både til nybygg og renoveringsoppgaver. En kvist på taket er nemlig et av de vanskeligste stedene å vedlikeholde på et hus.

Med Cedral-produkter til kvistkledning og sidevegger er det minimalt med vedlikehold på denne delen av huset, som oftest er minst tilgjengelig og derfor vanskeligst å male. 

   

Cedral fjerner behovet for å male jevnlig og sparer deg samtidig de løpende utgifter til malingen. Her får du en kledning til kvisten som er motstandsdyktig overfor råte og sopp så vel som insektangrep.

Cedrals kledning til kvister består nemlig av motstandsdyktig uorganisk fibersement, som ikke er mottakelig for vind og vær på samme måte som materialer av tre.

Det betyr også at kvisten blir kledt med ikke brennbart materiale for økt sikkerhet og trygghet.

Så vurder å skifte til Cedral kvistkledning når den gamle trekledningen på kvisten trenger utskifting, eller du likevel må renovere taket eller skifte vinduer.

Du kan bruke Cedral LapCedral Click og Cedral Board til din kvist.

Fordeler ved Cedral kledning til kvisten

Med Cedral Lap eller Cedral Click som kledning til kvisten får du en løsning med minimalt vedlikehold. Det betyr færre omganger med maling (de leveres ferdigmalte) og større motstand overfor sopp og fukt enn treplanker.

Samtidig er de lette å montere. Både tilpasning, tilskjæring og montering av plankene til kvistkledning eller sideveggene er mulig å foreta med alminnelig verktøy. 

Du kan sage i fibersementen med en alminnelig håndsag for tre, og du kan bruke alminnelige bore- eller skrumaskiner så vel som spikerpistoler til monteringen. Det er ikke engang nødvendig å bore huller i plankene før du skrur.

Ved større prosjekter med Cedral produkter anbefaler vi likevel at du bruker el-verktøy, som f.eks. kapp-/gjærsag eller sirkelsag med diamantsagblad. Det gir en finere og mer nøyaktig tilskjæring.

For å gi en fin vindusinndekning på kvisten har Cedral et innfarget profilprogram.

Nybygg og renovering av kvist

Kvisten skal bygges slik at den passer med takets helling. Den må samtidig passe med avstanden mellom taksperrene. Hvis du bygger nytt kan det være at du må sørge for forsterkninger i takkonstruksjonen.

Ved nybygg må du sørge for riktig underlag. Med et monteringsunderlag sikrer du at du får et bygg med luftinntak i bunnen og ventilasjon bak plankene så vel som luftuttak i toppen.

Når du bygger sidevegger og annen kvistkledning på kvisten må du skru eller spikre Cedral Lap. Cedral Click monteres med clips med et not- og fjærsystem.

Før du begynner å montere bordene må du sørge for et riktig underlag med sokkelsikring og startprofil som du så bygger ut fra.

Når du monterer Cedral Lap på kvisten kan du bruke en montørhjelper slik at overlappene mellom dem blir lik og nøyaktig.

Ved renoveringsprosjekter kan du montere Cedral utenpå den kledningen som allerede finnes på kvisten. Husk bare på å lage et ventilert hulrom på 20mm bak plankerene med avstandslister. Etablering av et nytt monteringsunderlag er nødvendig hvis du fjerner den gamle kledningen.

Av hensyn til sikkerheten anbefaler vi at du bruker et godkjent stillas når du skifter eller monterer kvistkledninger på huset.

Cedral Lap

Cedral Click

Cedral Board